Ветеранът Льоб поведе в петъчния ден от рали Турция

Sebastien Loeb
Снимка: Янус Рийд - RedBullContent Pool

Себастиен Льоб и Даниел Елена са изненадващите лидери на рали „Турция“ след вчерашния петъчен ден давайки заявка за доста конкурентно представяне.

Планински каменисти трасета, безкрайни завои и множество прах заради малката разлика между екипажите не успяха да спрат 46 годишният французин да поеме челото записвайки една от две етапни победи и аванс от 1,2 секунди в генералното класиране. Така Льоб се превърна в най-възрастният пилот водил в кръг от WRC.

„Не очаквах да вода след днес – коментира Льоб. – В последния етап бях под голямо напрежение в началото, защото смятахме условията на трасето за доста трудни. Имах доста добри записки, което ми позволи да съм начело.“

Съотборниците на Льоб и Елена Тиери Ньовил и Николас Жилсул се намират на второ място в генералното класирана, като те също така спечелиха и първият етап от ралито. Техният аванс пред третите Себастиен Ожие и Жулиен Инграсия е от крехките 0,1 секунди.

Челната седмица се намира в разлика от 4,8 секунди, което е увертюра за едно тежко и изпълнено с екшън рали.

Елфин Еванс и Скот Мартин са четвърти на 0,8 секунди зад Ожие/Инграсия, докато техните съотборници Кале Рованпера и Йоне Халтунен са пети с изоставане от 0,6 секунди.

Теемо Сунинен/Ярмо Летинен и Ойт Танак/Мартин Ярвеоя са седми и шести, но въпреки позицията си те не изостават значително от челото.

Днешния ден е най-дългия от рали „Турция“. Екипажите ще се придвижат на запад от курорта Мармарис за да изминат 107 състезателни километра. Първия етап днес стартира от 08:45 ч. а от Макс Спорт 2 са предвидили да излъчат на живо SS4 Datca 1 от 10:08 ч.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3001 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]