Вейби със забрана за участие в кръг от WRC за шест месеца

Снимка: RedBull Content Pool

Както знаете пилота на Hyundai Motorsport Оле Кристиян Вейби не взе участие в рали „Португалия“ поради позитивен тест за COVID-19. Днес обаче стана ясно, че младия пилот не е спазил задължителната карантина от 10 дни. Той е пропътувал разстоянието от Португалия до Испания, което в решението на стюардите на рали „Португалия“ е в разрес с изискванията на двете държави.

Вейби също така е пропуснал да спомене, че не е бил в контакт само със своя навигатор, който е показал отрицателна проба за COVID-19, но и с още един човек с положителна проба за вируса.

Поради тази причина стюардите са наложили на Оле Кристиян Вейби забрана за участие в кръг от световния рали шампионат считано от 23-ти май до 22 ноември ( шест месеца) заради нарушение на националния спортен кодекс.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3122 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]