Ватанен развълнуван от решението на Ожие да кара за М-Спорт

vatanen-ari

Ари Ватанен, който е последния световен шампион с автомобил на Форд смята че, преместването на четирикратния настоящ шампион ще се отрази добре на спорта.

Ватанен, който спечели британския национален шампионат през 76 и 80-та и световната титла през 81-ва (всичко зад волана на Ескорт RS1800s) вярва че, Ожие може да се бори за титлата през новия сезон с колата на Малкълм Уилсън.

„ Не отписвам Себастиан от това да печели ралита- заявява финландската легенда пред журналисти на Ред Бул. – Той ми каза че, колата е много добра, но разбира се никой не може да знае докато не стартира в първия етап на Монте Карло!

„Но осъзнавате ли че, аз съм последния пилот спечелвал световната титла с автомобил на Форд? Никой не е постигал това от 1981 насам, дори съм се шегувал с Малкълм да ме вземе на работа защото само аз знам как се прави!

„Надявам се, че Себ ще премахне това бреме от плещите ми. Аз не искам да съм последния световен шампион на Форд.“

Ватанен също признава постиженията на Уилсън, като частен производител и бизнесмен.

„Трябва да знаете че, Форд има много малко общо с М-Спорт и Малкълм трябва да намери парите сам и да се занимава с добър бизнес за да поддържа компанията. Той доста пъти е поемал рискове и харесвам много неговия предприемачески нюх.“

„Лесно е да работиш за някой друг, но е доста по различно когато си се заложил и не знаеш какви ще са последиците, това е просто едно образовано налучкване с надеждата че всичко ще свърши добре.

„Така Малкълм постигна целите си, той е един истински бизнесмен. Сега представете си след като има Ожие, какво ще направи за тях.

„Надявах се изключително много това да се случи. Честно казано съм много щастлив че, нещата се случиха така“, заключи Ари Ватанен.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]