Василев поведе в Шумен, Исаев с невероятна езда

Сливенското дуо Георги Василев/Стефан Добрев завършиха на чело след първият ден от едно изключително непредвидливо рали „Стари Столици“. Екипажът на „Дианел Рейсинг“ поведе в състезанието още от самото начало, като до СЕ2 Новосел 1 авансът им бе от крехките 9.3 секунди спрямо Игнат Исаев/Теодоси Димитров.

Екипажът на „Дианел Рейсинг“  записа две етапни победи от четири, като след смяна на гумите успяха да запишат с 40 секунди по-добро време от това на преследвачите им при второто минаване на СЕ Новосел.

Определено второто място на Игнат Исаев/Теодоси Димитров е голямата новина. Екипажът е зад волана на Ситроен DS3 от клас RC5 и успя да поведе по впечатляващ начин автомобилите с един двигателен мост. Зад тях с изоставане от 43 секунди е екипажът на Тихомир Стратиев/Добрин Борисов. За сега варненско-шуменското дуо просто трябва да завърши в състезанието за да вземе титлата, след като техните преки конкуренти Григоро Григоров и Даниел Миленков отпаднаха след излитане в СЕ2 Новосел.

Стефан Желязков/Иван Турлаков затварят челната петица, като сливенският екипаж на „Дианел Рейсинг“ успяха да запишат и етапна победа в последната отсечка за деня. Определено опитът им е от значение, като за сега те са на втора позиция в RC5 и при автомобилите с един двигателен мост зад Игнат Исаев.

Челната петица се затваря от Христо Атанасов/Марин Иванов, които са лидери в RC3 и са на крачка да утвърдят шампионаската си титла. Зад шуменският екипаж с изоставане от 5.5 секунди се намира екипажът на Антон Титов/Динко Георгиев. Даниел Попов и Ангел Башкехайов са плътно зад Титов/Георгиев на 1.5 секунди.

Десетката се затваря от Тодор Атанасов/Кристина Атанасова (ВАЗ 2108), лидерите в Хюндай Рейсинг Трофи Денс Станчовски/Младен Карчев и шампионите в RC5 Симеон Симеонов/Йордан Йорданов.

Ден 1 Стари Столици 2017

Ето и нашето видеот след днешният изключително мокър първи ден от рали "Стари Столици" !

Публикувахте от BG Rally HD в 7 октомври 2017 г.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]