Василев/Добрев взеха победата в Шумен, Стратиев/Борисов шампиони

Определено неделният ден в Шумен бе доста по-мил към екипажите, но това не означава, че нямаше екшън, които да поддържа интригата на макс в битката за второ място.

Победители са един от сливенските топ екипажи Георги Василев/Стефан Добрев, който повече от заслужено си взеха победата в Шумен. Сливенското дуо днес трябваше просто да завърши и в края на състезанието се увенчаха с така жадуваната шуменска победа с аванс от над две минути и половина зад Тихомир Стратиев/Добрин Борисов.

Всички погледи днес бяха насочени към битката за второто място. Стратиев и Борисов започнаха деня с изоставане от около 50 секунди спрямо Игнат Исаев/Теодоси Димитров. Варненско-шуменският екипаж определено не се предаде и по впечатляващ начин до последната отсечка на състезанието успяха да обърнат класирането завършвайки на втора позиция и побеждавайки Исаев/Димитров с 5.5 секунди в генералното класиране.

Благодарение на това представяне Стратиев/Борисов спечелиха и максималните точки в пауър етапът затвърждавайки позицията си и взимайки така дългоочакваната национална шампионска титла влизайки в историята, като един от малкото екипажа качвайки се на най-високото стъпало с автомобил с предно предаване.

Въпреки че, Исаев и Димитров завършиха на трета позиция тяхното представяне е изключително впечатляващо. Дуото на АСК „Мегапорт“ успя да постигне този успех с автомобил от клас RC5, което определено доказва на какво е способен Исаев и какво могат да постигнат новите поколения рали състезатели.

Даниел Попов и Ангел Башкехайов са третият най-добре представил се екипаж с автомобил с един двигателен мост. Определено за екипажа не бе никак лесно в тезу условия, но всепка достигнаха до финала безпроблемно. Дуото на „Ясен Попов Рейсинг“ завърши в „Стари Столици“ с изоставане от 40 секунди спрямо Исаев/Димитров.

Челната петица се затваря от победителите в RC3 Антон Титов/Динко Георгиев. Вторият екипаж на Мегапорт не успя да покаже скоростта на своите съотборници, но също така се справи изключително добре при толкова трудните условия в Шумен взимайки и титлата в RC3.

Вторият екипаж на „Дианел Рейсинг“ Стефан Желязков и Иван Турлаков успяха също да се справят с лошите условия и в крайна сметка завършват на втора позиция в RC5 и на шеста в генералното. Плътно зад сливналиите с изоставане от 8.9 секунди завърши екипажът на Христо Атанасов/Марин Иванов, който прибраха в къщи купите за второто място в RC3.

С изоставане от 5.2 секунди и изключително впечатляваща езда на осма позиция в генералното завърши екипажът на Тодор Атанасов/Кристина Атанасова с ВАЗ 2108. Зад тяхна почти две минути завършиха шампионите в RC5 и победители в Хюндай Рейсинг Трофи шампионата Симеон Симеонов/Йордан Йорданов. Йордан Божич и Галин Гетов затварят челната десетка с изоставане от 1.6 секунди спрямо Симеонов/Йорданов. Още един екипаж се бори до последно за да влезе в топ 10 и това бяха Денис Станчовски/Младен Карчев, които до последно се бореха с „батковците“ пред тях и в крайна сметка завършиха с изоставане от 1.5 секунди спрямо Божич/Гетов.

До финала на тазгодишният последен кръг от националният ни рали шампионат стигнаха 21 екипажа от 24 стартирали в началото на надпреварата.

Ден 2 Стари Столици 2017

Ето и нашето видео от последният ден на рали "Стари Столици". Честита победа за Георги Василев и Стефан Добрев и честита титла за Тихомир Стратиев и Добрин Борисов

Публикувахте от BG Rally HD в 8 октомври 2017 г.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]