Валентино Роси с триумф на Монца Рали Шоу

da1d5835

Валентино Роси успя да го направи за пореден път. Световния шампион от Мото GP за пети път успя да се пребори с жестоката конкуренция на Монца Рали Шоу. Тази победа със сигурност ще остане запомнена, след като деветкратния световен шампион трябваше да се изправи срещу професионалисти от ранга на Дани Сордо и Марко Бонаноми.

С тази победа Роси постига еднакъв брой победи с най-титулования пилот в ломбардската надпревара Риналдо „Диндо“ Капело.  Диндо Капело има зад гърбът си титли и победи в американските серии Льо Ман през 2006 и 2007, както и в самата надпревара 24 на Льо Ман.

Ако през миналата година Роси успяваше да поддържа темпото на Ньовил, то през тази той успя да се справи със Сордо. Испанецът започна надпреварата с две етапни победи, но след наказание от пет секунди заради ударен конус на първа позиция излезе Роси.

dsc_3521

В събота времената на Сордо не бяха много добри, най-вече поради трафикът с който трябваше да се справя през цялото време и прекомерното износване на гумите на i20 WRC (2016). Това подпомогна значително Роси, който увеличаваше своята преднина в генералното класиране. В неделя поддържането на разликата бе от изключителна важност за Роси, който се справи повече от блестящо с тази задача.

На второ място завърши Дани Сордо, следван от Марко Бонанони (Ситроен DS3 WRC).

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]