Важна помощ от АПИ за планинско Шипка-Дамасцена 2022

Снимки и текст: БФАС

Част от подготовката на трасето за планинското състезание „Шипка-Дамасцена 2022” беше и подмяната на мантинелите на завоите по трасето плюс допълнителни мерки на опасните места.

„От Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) изпълниха всичко, което бяха обещали, за което сме им много благодарни – обясни организаторът на състезанието Николай Мончев. – Смениха всички стари мантинели, които бяха изкривени от удари през зимата и сложиха нови, а на опасните завои сложиха и по една допълнителна пластина, за да не може да се плъзне под мантинелата паднал мотоциклетист. Мантинелите са важни за нас, но също така и за ежедневния трафик извън състезателния уикенд.”

А подготовката на трасето за планинското върви до последния момент в петък.

„Искам специално да благодаря на кмета на град Казанлък Галина Стоянова, която пък ни помогна в решителните часове преди началото на състезателния уикенд – тя изпрати три моточистачки, с които почистихме идеално трасето и сме готови за началото на тренировките”, допълни Мончев.

Председателят на БФАС Румен Дунев допълни, че идеята за смяната на мантинелите е била обсъждана още преди месец, на срещата му с изпълнителния директор на АПИ Иво Иванов и колежката му Десислава Паунова.

„Искаме с „Шипка-Дамасцена 2022” да поставим стандарт за провеждането на планински състезания – ще има нова система за времеизмерване, максимално добре почистено трасе, обезопасяване на трудните места и още други решения”, допълни Дунев.

Планинско „Шипка-Дамасцена 2022” стартира с трите тренировъчни манша от 14:30 часа в събота, а в неделя в 9:00 часа е откриването на надпреварата.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3163 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]