Българи с участие на рали „Брашов“

Снимка: Rally Cow

През този уикенд екипажите на Hyundai Racing Trophy ще вземат участие в едно от най-известните рали състезания в Румъния, рали „Тес Брашов“.

Симеон Симеонов/Йордан Йорданов, Мартин Коев/Димо Бозуков, Денис Станчовски/Васил Георгиев и Виктория Гръкова/Велислава Павлова ще се изправят срещу едни от най-конкурентните румънски екипажи в една от най-техничните румънски надпревари.

Общо са заявени 71 екипажа за това състезание, като фаворити за победата са шампионите от WRC3 Симоне Темпестини/Марк Банка със Citroen DS3 R5. Техни преки конкуренти са Дан Гиртофан/Тудор Марза (Skoda Fabia R5), Богдан Маришка/Кармен Поенару (Ford Fiesta R5) и Вали Прочистеану/Дан Добре (Mitsubishi Lancer Evo IX) . От R5 хомологацията на ФИА ще вземат участие общо четири автомобила, като срещу тях ще се изправят седем автомобила Mitsubishi Lancer и едно Porsche 911 GT3.

В групата на нашите екипажи са Ремус Котут/Миршеа Онофрей (Ford Fiesta ST) и дебютантите Раманин Гилес/Габриел Мичеа (Peugeot 205). За последно български състезател е участвал на рали „Тес Брашов“ през 2015 и това бе Екатерина Стратиева. Катето завърши надпреварата на 28 позиция в генералното със своят Citroen C2 R2 Max.

Ралито е базирано в град Брашов на 180 километра северно от румънската столица Букурещ. Сервизният парк се намира на 18 километра от градът в Ръшнов разположен на паркингът на местният търговски център.

Общата дължина на надпреварата е от 304 километра, като 100 от тях са състезателни разделени на седем специални етапа. Самото състезание започва в петък от 09:00 часа с предварителен шейкдаун. По-късно от 18:53 ч. стартира и първият етап от ралито SS1 Rasnov (8,30 km). Деня приключва с градски етап в Брашов, който стартира от 19:34 ч.

Снимка от условията на етапът Babarunca на 26-ти март

В събота организаторите са предвидили оставащите пет специални етапа, които са едно истинско предизвикателство за екипажите. Заедно с това се очаква атмосферните условия да бъдат непредвидими, като дори на места се очаква снеговалеж. В допълнителният правилник на състезанието, организаторите са разрешили използването на асфалтови гуми с шипове.

Ние от BGRallyHD ще присъстваме на място и ще ви направим свидетели на случващото се в надпреварата.

Часови график

Полезни връзки

Заявки

Времена на живо

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]