Бъдещето на Мийк в Ситроен предстои да бъде решено

Ирландецът стартира в рали „Германия“ с желанието да запише своята втора победа през този сезон, но за съжаление се удари още в първият етап от надпреварата изгубвайки всички шансове за добро класиране.

Шефът на Ситроен Рейсинг Ив Матон заяви, че мястото на Мийк за рали „Испания“ предстои да бъде дискутирано, като резултатът ще е ясен преди 5-ти септември, когато изтича срокът за подаване на заявките.

„Дръпнах ръчната и задницата започна да се плъзга както се очакваше, но предницата имаше доста повече сцепление и ударих ръбат на завоя. Грешката си бе изцяло моя“, коментира инцидента Крис Мийк.

Победителят от рали „Мексико“ няма какво да допълни относно очакванията за своето бъдеще.

„Казах, каквото имаше да казвам във Финландия – допълни Мийк. – Когато падаш разбира се, че ще има някой в отбора който не те подкрепя и за съжаление не знам кои са тези хора.“

Матон признава, че грешката на Мийк не променя начинът на им на работа.

„Няма да кажем кой ще кара нашите коли в Испания – заяви Матон. – Единственият пилот, който потвърждаваме е Стефан Лефевр. Също така не отричам, че Мийк може да участва. Преди старта на това рали ще решим кой ще са нашите представители, това което се случи в Германия няма да влияе на нашата оценка.

„Крис призна, че е направил глупава грешка, но аз мога да кажа че, етапът беше глупав. Ако не беше Крис, то можеше да бъде някой друг след него. Вижда се колко е тесен този етап, след като за да го спечелиш ти трябва доста по тесният R5 автомобил.

„Винаги е разочароващо да изгубиш кола по този начин, но ситуацията не беше нормална поради конфигурацията на етапа. Повече съм ядосан от това, от колкото заради грешката на Мийк, защото му попречи да си кара ралито. Когато си минал през такива условия като тези е трудно да си мотивиран и да взимаш рискове в останалата част от ралито, защото знаеш, че не ти носи нищо.“

Матон също разкри, че се е фокусирал изцяло върху организирането на отбора за следващият сезон а не върху следващите три ралита. При въпрос, дали Мийк продължава да е част от тези планове Матон отговаря: „Той има договор и е част от отбора.“

Крайното решение за бъдещето на Мийк обаче е извън възможностите на Матон. Изпълнителният директор на PSA Карлос Таварес е този , който ще реши кой да кара за френският тим.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]