БФАС: Рали „Троя“ не се признава за кръг от НРШ

Днес на официалната страница на Българската Федерация по Автомобилен Спорт бе поместена новината, че предстоящата през този уикенд турска надпревара рали „Троя“, няма да важи за националният ни рали шампионат.

Причината за това решение е породена от това, че заявките от наша страна не достигат минимума от 12 екипажа. Реално бройката е едва 6, като един от тях отпадна още преди старта на надпреварата. Вчера екипажът на Мирослав Ангелов/Недялко Сивов за съжаление отпадна още в първата отсечка на дряновският спринт. Така дуото не разполага с буквално никакво време да възстанови своя автомобил, като така напуска турското рали още преди да е започнало.

Снимка Недялко Сивов

За сега няма коментар от останалите екипажи възнамеряващи да вземат участие, но очакванията са по-голямата част от тях всепак да присъстват.

Общият списък на заявените екипажи в турската асфалтова надпревара е 78 (виж списък), като почти всички турски топ пилоти ще присъстват.

Нашият екип възнамерява да посети надпреварата, като ще ви направим свидетели на случващото се там от първо лице.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]