БФАС разкриха календар 2018

От няколко дни в официалната страница на БФАС може абсолютно всеки да види предварителният календар за сезон 2018. Той все още не официален, поради причината, че на БФАС им предстои да подпишат договори с организаторите на състезанията.

Както знаете по традиция и за съжаление спортният календар у нас винаги претърпява промени, като дори понякога те се случват броени дни преди надпреварите. Затова се надяваме през сезон 2018 това да се случва по-рядко.

Според календара, сезон 2018 ще започне още в първата седмица на февруари с подновеният рали спринт „Самоков“ (10-11 Февруари), който ще е със статут на открита надпревара. Март ще бъде маркиран със старта на Ендуранс  (17-18 Март) шампионата на писта „Дракон“.

Април ще даде неофициалният старт на сезона с Планинско „Валерий Великов“ (14-15 Април), рали крос „Вида“ (21-22 Април), планинско „Благоевград“ (28-29 Април) и Автокрос Златоклас (28-29 Април) .

Според публикуваният календар на страницата на БФАС, рали спринт шампионата ще стартира в първите дни на Май с рали спринт „Дряново“ (5-6 май), като и пистовият със затворен маршрут „Бургас“ (12-13 май) и ЗМ „Хасково“ (26-27). Датите 1 и 2-ри юни са предвидени за рали „България“, с което започва и рали сезонът у нас.

Класиката в планинските „Българка“ е предвидена за 9-10 юни, следвана от ЗМ „Русе“ (16-17 юни). Рали „Твърдица-Елена“ е предвидено да се проведе две седмици след рали „България“ на 23-24 юни.

юли и август ще бъдат сравнително спокойни месеци с ПЛ „Раховец-Лясковец“, планинско „Шипка-Дамасцена“, което не получи правото да бъде кръг от европейският, Рали спринт Видин и планинско „Осогово“.

През септември сезонът започва с пълна пара с рали „Сливен“ (8-9 Септември), рали спринт „Панагюрище“ и ЗМ „Стара Загора“. Последното рали за сезона от общо четири кръга, рали „Стари Столици“ за сега е запазено за 6-7 октомври.

Сезон 2017 ще приключи на 10-11 ноември с ЗМ „Диамо-Серес“.

От тук можете да видите и целият календар.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]