Буфие с две участия зад волана на Фиеста WRC през този сезон

Днес в официално съобщение до медиите от М-Спорт разкриха, че Бриан Буфие ще бъде човекът, който ще седне зад волана на третият им автомобил в два кръга от тазгодишният сезон.

39 годишният пилот ще се присъедини към Себастиен Ожие и Елфин Еванс за рали „Монте Карло“ и рали „Корсика“ през април.

Ходът на М-Спорт определено е доста добър, след като Буфие има победи и богат опит именно в тези ралита, а през 2014 завърши на втора позиция зад Ожие на рали „Монте Карло“.

„Честно не съм си помислял, че ще получа шанса да седна зад волана на тази кола – коментира Буфие. Много съм развълнуван.  Винаги е било голямо удоволствие за мен да работя с Малкълм Уилсън и М-Спорт. Техният успех през 2017 ме кара да се чувствам още по-горд, че ще работя отново с тях.

„Монте и Корсика са две изключително различни ралита и са и едни от най-любимите ми. Те са двата френски кръга в шампионата и винаги е било голяма удоволствие за мен да се състезавам сред домашна публика, още повече, че ще бъда зад волан на новата Фиеста.“

Последното участие на Буфие на Монте зад волана на WRC автомобил бе през 2016, когато той отпадна след като счупи окачването на своят автомобил в етапът Систерон. 2017 бе годината в която французина завърши на трета позиция в Монте в WRC2 категорията.

„Неговият опит е несравним – обяснява Малкълм Уилсън. –  Това са два от най-специалните ралита в календара и условията, както и изборът на гуми са от изключителна важност за да успееш.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]