Буфие спечели рали Ржежов, Каетанович повежда в шампионата

Каетан Каетанович (Ford Fiesta R5) вече се намира в позиция да атакува за поредна трета година титлата в ERC шампионата, благодарение на второто си място в рали „Ржежов“. Бриан Буфие (Ford Fiesta R5), победителят в рали „Ржежов“, е петият различен победител през този сезон в ERC. Заедно с това французина записа и своята рекордна пета победа на изключително техничното асфалтово рали „Ржежов“.

„Това рали винаги е било важно за мен, защото това бе моето първо рали в Полша от преди доста време- обясни Бриан Буфие. – Когато погледнеш към нивото на ERC е добре, че разполагаме с добро темпо, особено след случката на Канарските Острови, което не бе добре за мен. Отново се връщаме към победите, което означава, че съм щастлив.“

Въпреки че, не спечели състезанието Каетан Каетанов си тръгва от полското състезание, като лидер в шампионата.

„Може би трябваше да се ядосам затова, че не спечелихме в домашното ни рали – коментира Каетанович. – Да водя в шампионата е моята основна цел. Феновете и моят екип бяха невероятни.“

Бруно Магалаеш (Skoda Fabia R5) пристигна в Ржежов, като лидер с аванс от 14 точки. Проблеми с увереността и настройките го извадиха от битката за челото. За пръв път от рали „Акрополис“ португалецът не води в шампионата, но смята да поправи това в следващият кръг на рали „Барум“.

„Знаехме, че ще бъде едно трудно състезание за нас- разясни Магалаеш. – Има доста бързи пилоти, които са бързи в това рали, но не и в друго.“

Мариян Гребел (Skoda Fabia R5) завърши на трета позиция и на първо място за втори пореден път в JERC U28, пред настоящият полски рали шампион Грегор Гризб (Skoda Fabia R5). След като, най-близкият съперник на Гребел, Пепе Лопез (Peugeot 208 R5) не успя да завърши надпреварата, младият германец оглавява класирането и е на една крачка от заветната награда да седне зад волана на WRC автомобил в един от европейските кръгове на Световният рали шампионат.

Яри Хутунен (Opel Adam R2) също увеличи шансовете си да спечели 100 000 евро, след като взе победата на рали „Ржежов“ в JERC U27. Младият Хутунен взе и победата в ERC3 категорията, докато Тамара Молинаро (Opel Adam R2) взе победата в ERC Ladies Trophy.

В ERC2 Тибор Ерди Младши (Mitsubishi Lancer Evo X) бе на път да вземе победата, но за съжаление в последният етап от състезанието той отпадна поради технически проблеми. Така Зелиндо Мелегари (Mitsubishi Lancer Evo IX) взе победата в тази категория.

Силван Мишел (Skoda Fabia R5), Хосе Суарез (Peugeot 208 R5), Лукаш Храбай (Ford Fiesta R5), Джош Мофет (Ford Fiesta R5), Бруно Магалаеш (Skoda Fabia R5) и Томаш Касперчик (Ford Fiesta R5) затварят челната десетка.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]