Буфие се завръща на рали Антиб с Хюндай

bryan-bouffier-testing-the-i20-wrc_2

Миналогодишният тестов пилот на Hyundai Motorsport Браян Буфие, може би ще вземе участие на рали Антиб с  i20WRC. Ралито е кръг от френският национален рали шампионат и евентуално част от тестовата програма на асфалт на корейският отбор, с цел подготовка за предстоящите асфалтови кръгове от световният рали шампионат.

 За съжаление от Hyundai все още не са потвърдили информацията с която от нашият сайт се сдобихме, така че само времето ще покаже. Макар и да не участва с i20WRC, Буфие евентуално ще вземе участие на тазгодишното издание на рали Антиб с друг автомобил. За последно французинът се включи в това състезание по покана на Proton преди шест години зад волана на Proton Satrianeo S2000.

 

Българска история на рали Антиб

zp_a_163_donchev_2
През 2008-ма година на това рали взе участие тогавашният екипаж на Приста Ойл рали Тим Крум Дончев/Стойко Вълчев, с вече бившият автомобил Peugeot 207 S2000. Тогава надпреварата бе последен кръг от Европейският рали шампионат. А българският екипаж бе на път да завърши в челната тройка на ралито за точките в европейският шампионат изправяйки се срещу пилоти, като Стефан Саразен и Никола Вуйоз.

Тогава Дончев се движеше доста добре макар множеството технически проблеми с които се сблъска екипажа. За съжаление в последният трети ден от ралито те  отпадат поради  проблеми с окачването.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]