Буфие и Сордо заявени за Германия

3225_Sordo-Germany-2013_763_592x333

От Hyundai Motorsport, разкриха своето трио пилоти за предстоящият асфалтов кръг на 21-24 Август в Германия. Към белгиецът Тиери Ньовил, ще се присъединят асфалтовите специалисти Дани Сордо и Браян Буфие. Сордо има изключителна история на това рали, след като през миналата година испанецът го спечелва зад воланът на Citroen DS3 WRC. Французинът Буфие също не е за подценяване, след победата си зад воланът на Hyundai i20WRC на асфалтовото рали Антиб. Друг фактор за този изключителен избор е че, на практика немското рали е домашното състезание за базираното в Германия моторспорт подразделение на корейският производител.

Мишел Нандан: „Браян познава автомобилът и отборът ни, затова ще бъде едно доста добре дошло попълнение за Германия заедно с Тиери и Дани.”

Буфие, заяви: „Очаквам моят WRC дебют с отборът в Германия. Отборът е направил впечатляващ прогрес през последната година, за което имам честа да бъда част от този преход.”

Новозеландският  пилот Хейдън Падън, ще пропусне този асфалтов кръг но ще направи своят асфалтов дебют на рали Франция и  ще вземе участие в Испания.

3224_Bouffier-Antibes-2014_528_896x504

Видео от асфалтовият тест за рали Монте Карло на Дани Сордо

Снимки и източник wrc.com

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]