Буфие атакува отново ERC

Добре познат на рали феновете в Европа Бриан Буфие е поредният пилот, който разкри намеренията си за участия в голяма част от  календара на ERC.

В програмата на Буфие присъстват шест ралита, като първото в което ще вземе участие е рали „Канарски Острови“ през следващият месец сядайки зад волана на Фиеста R5. През миналата година Буфие завърши на четвърта позиция в шампионата при пилотите, като през тази неговите цели са доста по-високи.

Бриан Буфие има множество титли във френският и полският рали шампионати, заедно с победи на рали „Монте Карло“ и рали „Корсика“.

„Винаги е хубаво когато имаш възможността да се бориш за цял шампионат- обяснява 38 годишният французин.- През миналата година конкуренцията не бе много силна, но през тази нещата станаха доста по-интересни. Отразяването на шампионата е силно а от финансова гледна точка ни е по джоба.

„Ние с отбора разполагаме с добра възможност и се надявам да постигнем добри резултати. Ще се натисна своите граници за да бъда още по-бърз и  да отговоря на това предизвикателство.“

Буфие не разкрива с точност в кои ралита ще участва след рали „Канарски острови“, но приоритет ще му бъдат Рали „Кипър“, Рали „Ржежов“ и Рали „Барум“. Обмисля участието в рали „Рим“ и Рали „Лиепая“.

„През 2011 участвах в рали „Канарски Острови“ и като цяло не постигнах добър резултат. Помня, че бе едно невероятно рали с много публика- продължи Буфие. – Островът не е много голям, но въпреки това има изключително много фенове по трасетата.

„Относно макадамовите състезания смятам, че ще мога да се справя, но ще имам нужда от доста добра подготовка. Последното ми макадамово рали бе през 2014.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]