Бурак Чукурова води в рали Ескишехир, Мирослав Ангелов четвърти след проблеми

Снимка: личен архив Бурак Чукурова
Снимка: личен архив Бурак Чукурова

Бурак Чукурова и Ведат Бостанджи (Skoda Fabia Rally2 evo) са лидерите след края на първия ден от „ESOK Rally“ (рали Ескишехир) с аванс от 10,9 секунди пред Бугра Баназ/Гуркал Мендерес (Soda Fabia R5). На временното трето място в първия кръг от ЕРТ зона Балкани се намира Юмит Кан Оздемир/Батухан Мемисиазиджи (Ford Fiesta R5) с пасив от 1 минута зад лидерите Чукурова/Бостанджи.

Мирослав Ангело и Георги Гаджев (Skoda Fabia Rally2 evo) завършиха първият си ден на рали „Ескишехир“ на четвърта позиция в генералното класиране и на трета в ЕРТ с изоставане от над минута и половина. За тях състезанието започна доста добре, като в първата отсечка записаха четвъртото топ време. В SS2 Karadurmus 1 (13,49 км) те успяха да се изкачат на третото място в генералното класиране прескачайки Оздемир/Батухан. В отсечката след обедният сервиз българския екипаж излетя от трасето, като за щастие се разминава с минимални щети и голяма загуба на време. Причината най-вероятно идва от изстудяване на гумите, след като организаторите трябваше да забавят старта поради инцидент при първото минаване през отсечката по-рано сутринта.

Шансовете на Ангелов/Гаджев за класиране в топ три на генералното класиране за съжаление рязко се изпариха, след като изоставането им спрямо третия екипаж е от 44,2 секунди.

Утре те ще трябва да защитават своята четвърта позиция в генералното класиране, след като Угур Сойлу/Араш Дишер (Skoda Fabia R5) са едва на 6,1 секунди зад тях.

По назад в класирането Екатерина Стратиева и Георги Аврамов (Peugeot 208 R2) завършиха деня на девета позиция в генералното класиране на ЕРТ, на трето в ЕРТ RC4 и на шесто място в общия клас RC4. Темпото на техните конкуренти бе доста по високо и опитът им в рали „Ескишехир“ също си каза тежката дума. Целта им за утрешния ден е да достигнат до финала.

Втория и най-дълъг ден от състезанието стартира от 10:51 ч. с SS5 Espark 1 (7,73 км). Времената на живо можете да следите от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]