Бруно Магалаеш побеждава на рали „Азорски Острови“

Бруно Магалаеш (Skoda Fabia R5) и неговият навигатор Уго Магалаеш изведнъж се оказаха победители на рали „Азорски Острови“ след един драматичен първи кръг от Европейският рали шампионат.

И трита екипажа фаворити за победата не успяха да завършат състезанието, което отвори вратите за Магалаеш, който заложи на сигурно и безпроблемно темпо.

„Не очаквах това, просто е невероятно, просто всичко се получи перфектно – коментира Магалаеш, който след тази победа ще се опита да си подсигури бюджет за повече кръгове в шампионата. – Искам да благодаря на моите спонсори, които ми дадоха тази възможност, както и на екипът ми.“

Стартиралият по системата Рали 2, Каетан Каетанович записа шест бонус точки от вторият ден и завърши на 27-ма позиция в генералното класиране.

„Не беше лесно след проблемите от първия ден – разясни Каетанович. – Искам да благодаря на отборът ми и на Ярек, който бе безупречен в мъглата.“

След проблемите на Каетанович, Алексей Люкянук бе този който водеше в състезанието докато не се удари в камък, благодарение на изключително малката видимост породена от мъглата,  на около седем километра от старта в етапът Tronqueira.

„Имаше камък от вътрешната страна на завоя и за съжаление счупи рейката“, обяснява ядосано руснакът, който водеше в състезанието с почти 40 секунди преднина.

На втора позиция в генералното класиране завърши екипажът на Мариан Гребел/ Стефан Копшик (Skoda Fabia R5). Немският пилот също така спечели в JERC U28 категорията.

Третата позиция е за Джош Мофет/Деймс Фултън (Ford Fiesta R5), следвани от Хосе Мария Лопес/ Борха Росада (Peugeot 208 R5).

Челната петица се затваря от Николай Грязин и Ярослав Федоров с Skoda Fabia R5.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]