Брийн се чувства „порязан“ затова, че ще го заместят с Льоб

Крег Брийн призна, че се чувства „порязан“ поради това, че ще трябва да отстъпи колата си на Себастиан Льоб за два кръга през сезон 2018.

През миналия уикенд, ирландеца завърши на втора позиция зад Тиери Ньовил на рали „Швеция“, но в следващите два месеца ще трябва да седне на скамейката за да освободи място на деветкратния световен  рали шампион, който ще вземе участие в предстоящите рали „Мексико“ и рали „Корсика“.

„Резултата е просто невероятен – коментира Брийн. – Подиума във Финландия преди няколко години също беше нещо специално, но този път бяхме в битката за победата.

„Борихме се с постоянство от тази позиция, а това е нещо ново за мен и определено очаквам с нетърпение да до изградя. Исках да покажа на какво съм възможен през миналата година, но поради каквато и да е причина това не се случи и не успяхме да запишем нито един подиум. Разполагаме с постоянство, но не винаги с правилната скорост. С удоволствие ще продължа напред след това състезание.

„С удоволствие бих искал да и продължа с тази инерция, която изградихме. Разбира се, това не е мой избор. Надявам се Себ да се забавлява.“

От Ситроен са със смесени чувства заради завръщането на Льоб, като за това споразумение лично шефът на PSA групата Карлос Таварес е преговарял при ръководството на Ив Матон. От другата страна наследникът на Матон, Пиер Будар твърди, че решението за липсата на Брийн не е взето от него и определено има желание да защити интересите на ирландеца.

На въпроса, дали има някакъв шанс да бъде преразгледана темата Будар отговаря: „Плана остава, ще участваме в Мексико с Льоб.“

„Разбира се, ще се опитам да подсигуря повече тестове за Крейг, за да прекарва достатъчно време в колата – допълва Будар. – Той беше брилянтен в Швеция и ние го харесваме и искаме да надградим това което постигна.“

Брийн, който е топ пилота на Ситроен в класирането при пилотите с три точки пред Крис Мийк, взе участие в опознаването на рали „Мексико“ през миналата година, но за съжаление няма да получи шанса да се състезава там след няколко седмици.

„Никога не съм участвал в Мексико, това от което имам нужда е опита от това състезание – обяснява Брийн. – Благодарен съм на Пиер затова, че прави всичко възможно, като и аз ще направя всичко за да постигна целите си. Готов съм да се боря за всичко с което мога да се сдобия.“

Според източник на английския журналист Дейвид Еванс, близо до екипа на Ситроен, има вероятност шевроните да разполагат с трети автомобил за Брийн в Корсика.

Както видяхме в Швеция французите извадиха трети автомобил за Мадс Остберг, който има сериозни шансове да видим отново зад волана на С3 WRC, но затова ще трябва сам да подсигури бюджет за участия.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]