Браян Буфие: Знам какво да очаквам в Германия

3577_bouffier-antibes-hyundai-2014_654_592x333

35 годишният французин ще вземе участие с Hyundai i20 WRC този уикенд в първото асфалтово състезание за сезона рали „Германия”. Той самият показа много добра скорост зад волана на Fiesta WRC по Монте Карловските отсечки, след като завърши на второ място. Това допринесе за преподписване на едногодишен договор  с Hyundai за тестов пилот.

„ Никога не съм участвал в рали Германия, но през миналата година правих макадамовите записки, така че знам какво да очаквам. Не можеш да научиш отсечките само по слух, затова опознаването и записките ще са от изключителна важност,” заяви Буфие.

Французинът пристига в германското рали с изключително ценният опит на асфалт с i20 WRC. През Юни Буфие записа първата победа за Hyundai на асфалтовото рали Антиб, което му дава огромно предимство пред неговите съотборници. Това го прави ключова фигура за битката в топ 3 на германското рали този уикенд.

„ От както победихме на рали Антиб, Hyundai i20 WRC се е подобрил значително на асфалт- успяхме да го усетим на тестовете преди рали Германия.”

Видео


снимка и източник: wrc.com
 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]