Бостанджъ атакува най-високото стъпало в ERC

Добре познатият у нас с участията си на рали „България“ и рали „Сливен“ Мурат Бостанджъ за поредна година ще вземе участие в европейският рали шампионат. Турската звезда отново ще кара за отборът на баща си Сердар Бостаджъ (Castrol Team Turkey), като за разлика от миналата година ще седне зад волана на Форд Фиеста R5.

„ERC представлява една стръмна за опознаване линия, но въпреки това състезанията през сезон 2017 не са ми непознати – обяснява Бостанджъ, който отново ще си партнира с Онур Ватансевер. – Ще заложа на спокойствие през първите два кръга и от рали „Акрополис“ ще натиска само за победа.“

Турският тим всъщност ще участва с два автомобила, като младата надежда Бурга Баназ ще вземе участие с Фиеста R2 в JERC U27 категорията.

„ Ние планирахме тази стъпка от доста време – коментира турската рали легенда Сердар Бостанджъ. – Работихме здраво за да създадем този отбор, като ние ще сме едни от малкото отбори с коли в категориите с коли със задвижване на четири и две колела едновременно.

„Ние вярваме че, сме конкурентни за титлата при пилотите и отборите с нашите автомобили Форд Фиеста R5 и Форд Фиеста R2T. Нашия екип се ангажира с двугодишна програма в шампионата, което ми дава голяма увереност като мениджър на отбора. Знам че, първият ни сезон ще е труден, но съм сигурен че можем да сме конкурентни.“

Отборът на Castrol Team Turkey е създаден през 1998, като зад гърбът си има шест титли при отборите в турският национален рали шампионат и четири шампионски титли при пилотите.

2017 Avrupa Ralli Şampiyonası lansman etkinliğimizde ralli pilotlarımız Murat Bostancı, Buğra Banaz ve takım direktörümüz Serdar Bostancı canlı yayında sorularınızı yanıtlıyor.

Публикувахте от Castrol Ford Team Türkiye в 13 март 2017 г.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]