БНР: Обмислят преместването на рали България

Kamen_Mihailov_AFB
Снимка: LAP.bg Илиан Телкеджиев

В събота 15-ти май от БНР Шумен (Българско национално радио) публикуваха материал във своята страница (линк), в който се гласи, че рали „България“ най-вероятно ще получи нова локация. Тази новина идва от самия Камен Михайлов председател на Автомобилна федерация на България (АФБ), който е дал интервю пред медията.

„Има хора, които въпреки че се бият в гърдите, че милеят за спорта, искат да го провалят. Не знам защо, може би егото им е прекалено голямо. За да се решат проблемите, които ни създават, най-вероятно ще трябва да изместим ралито от тук. След като имаме систематично саботиране на това състезание, защо трябва да го правим тук. Защо? Аз не виждам причина. Нима в България има по-малко много достойни области и центрове от Варна и Шумен? При условие, че Шумен не ни иска- добре, няма да сме в Шумен“, споделя Камен Михайлов пред БНР Шумен.

Според Михайлов причината за това обмисляне идва от проблеми с които се сблъскват от АФБ при организирането на шуменските етапи.

„Тази година отново имахме проблем, буквално в 90-та минута. Четири дни преди старта, ни беше съобщено, че състезанието няма да може да премине през област Шумен. Не разбрахме по чие нареждане – цитираше се името на заместник кмета и на други служители в община Шумен. Аз не искам да цитирам имена, без да съм абсолютно сигурен, че те стоят зад такова начинание. Това е нещо, което ни се случва вече два пъти. Първият път беше опита за провал на 50-то юбилейно издание на рали България и успешно проваленото рали „Стари столици““, добави Михайлов.

Факт е, че АФБ буквално разтърси шуменската автомобилна общност още от влизането си във власт. Благодарение на нея се създадоха множество скандали около рали „Стари Столици“ и планинско „Мемориал Валери Великов“, които и до ден днешен трудно успяват да се отърсят от това.

Дали доводите на Камен Михайлов за евентуалното преместване на рали „България“ са единствено тези които той е подчертал, или реално са съвсем други, ние от BGRallyHD можем само да гадаем.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3294 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]