Бира спаси подиума на Хюндай в Мексико.

1 В светът на автомобилните спортове има само един, в който може да се види изключително голямата изобретателност от страна на състезатели и отбори, това разбира се ралитата и в този случай WRC. С целият екип от механици в сервизният парк, понякога оцеляването на един рали автомобил зависи от изобретателността на пилот и навигатор. Такъв бе случаят на Тиери Ньовил, който успя да затвърди първият подиум за Хюндай, но теч в радиатора изправи косите на всеки един член от екипа.

След финала на отсечката за Ньовил и неговият навигатор Жилсул, предстояха цели 33 километра до сервизният парк, за капак на всичко те се намираха на доста километри от най-близкият воден източник, който би им помогнал. Като крайна мярка Ньовил и неговият навигатор допълниха казанчето с охладителна течност със студена бира, която за интерес на истината успя да свали температурата на двигателя и така екипажа пристигна благополучно за да стигне до финиша и успя да затвърди своето трето място в рали Мексико 2014.

1800467_553360611437823_2062343121_nТиери Ньовил заяви на шега( макар че, на дали му е било весело по-време на случката) следното:  „ Бяхме изминали вече 3-4 км. в прехода, когато видяхме повишената температура на двигателя и осъзнахме, че имаме сериозен проблем. Бе доста стресиращо, за радост успяхме да отстраним проблема изключително бързо, но за да допълним системата използвахме всички налични течности в колата. За наш голям късмет, няколко зрители ни дадоха шише с бира и за радост температурата спадна и ние успяхме да стигнем до сервизният парк без проблеми.“

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2014 - MEXICO RALLY