Без ERC Рали Сибиу 2014

d10gbr288На 28 Май се състоя среща между ФИА и промоуторът на шампионатът Eurosport Events. От която стана ясно че, румънският кръг от европейският рали шампионат отпада от календара.

Според промоуторът причината е, че организаторите не са успели да изпълнят критериите поставени от Eurosport Events. „Въпреки усилената работа зад кулисите заедно с румънските власти, бе невъзможно за организаторът да отговори на стандартите за кръг от ERC шампионатът за старт през Октомври“– заяви Жан Баптиста, координатор на ERC шампионатът.

rro_rallyphoto_0013Първоначално състезанието бе запланувано да се проведе през Февруари, като някои от отсечките трябваше да преминават през легендарният проход Трансфагараш. Но екстремните зимни условия попречиха за безопастното провеждане на ралито и така от Евроспорт решиха да променят датата на състезанието за средата на Октомври, която в крайна сметка бе непосилна за организаторите.

Източник fiaerc.com

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]