Без класиката Онинпоя на рали Финландия

Един от най-емблематичните етапи от световния рали шампионат официално бе изпратен на резервната скамейки за тазгодишното издание на надпреварата.

Според предварителната информация организаторите са направили сериозна редакция на графикът си, като 65 процента от тазгодишното рали ще бъде от изцяло нови трасета. 40 процента от новите етапи не са били карани никога до сега в това рали.

Етапите Мокси и Урия ще бъдат върнати отново, като класиката Рухимахи ще бъде новия паур етап. Само и единствено  СЕ Пихлаякоски ще бъде единствения непипнат етап от миналата година.

Въпреки че, няма да видим класиката Онинпоя в пълната си прелест организаторите са предвидили новия маршрут да прекосява част от етапа.

„Мисля че, тези промени идват заради високата средна скорост която развихме през миналата година – коментира Яри-Мати Латвала, който изключително добре познава надпреварата. – Някой колеги също се бяха оплакали от ръчно изработените шикани, но от друга страна организаторите бяха принудени да го направят за да намалят скоростта на автомобилтие.

„Сега те ще използват по-тесни пътища за да забавят колите и да намалят средната скорост. За мен те премахнаха най-хубавата част от Онинпоя. Няма да е същото, като не преминеш по широките етапи профучавайки покрай жълтата къща.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]