Без драми в съботните сутрешни минавания Тиери Ньовил продължава да води в Сафари

Тиери Ньовил (2)
Снимка: Hyundai Motorsport

Тиери Ньовил и Мартейн Видаеге продължават да водят в рали „Сафари“ след края на днешните съботни сутрешни минавания. Техния аванс спрямо вторите Такамото Катцута и Даниел Барит е от 28.1 секунди. На трето място продължава да се намира екипажа От Танак/Мартин Ярвеоя с изоставане от 28.1 секунди зад своите съотборници в челото.

Днешния ден определено започна по коренно различен начин спрямо вчера. Условията на етапите бяха по-благоприятни и непредвидими, въпреки че на места имаше изключително много камъни и доста повече животни по трасето.

Тиери Ньовил записа етапна победа в първата отсечка за деня, като белгиецът имаше за цел да натрупа още малко повече аванс пред Катцута. В следващия етап Себастиен Ожие бе най-бърз, като започна да атакува намиращият се пред него От Танак. Разликата им от 51 секунди намаля на 43,5. В следващата последна отсечка за сутрешните минавания Ожие отново записа етапна победа взимайки още ценни секунди от изоставането си спрямо Танак. В крайна сметка разликата между двамата е от 37.6 секунди, след днешните три сутрешни етапа.

Назад в класирането Гас Грийсмит се намира прекалено далеч за да притесни битката за последното място на стълбичката. Пилота на M-Sport се намира на пета позиция. Неговия съотборник Адриен Формо е шести, като имаше проблеми с въздуховода на тавана на своята Fiesta WRC.

Фрацузина определено имаше затруднение да пилотира с темпо заради многото прахуляк влизащ в купето. Кале Рованпера затваря челната седмица за WRC автомобилите в десетката.

В WRC3 разликите продължиха да са доста големи. Онкар Рай продължава да е лидер с аванс от 2:56.6 минути пред Каран Пател. Карл Тундо прескочи полякът Даниел Квист, като така изцяло местни екипажи окупират челната тройка.

Следобедните минавания стартират в 14:05 ч. с второто минаване през Elemnteita.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]