Бакеруд обмисля участие в WRC2, след напускането на Форд от World RX

Един от топ пилотите в световният рали крос шампионат Андреас Бакеруд, разкри че обмисля вариант за участие в WRC2, ако не успее да си подсигури заводско място в World RX догодина.

Норвежецът трябваше да продължи с отборът на Кен Блок Hoonigan Racing Division и догодина, но за съжаление остана без автомобил след обявеното излизане на Форд от шампионата. Според английското издание motorsport плановете за евентуално участие в WRC2 на Бакеруд са били с цел подобряване на пилотските му умения, ако не се сбъднат плановете му в  World RX за сезон 2018.

Самият Бакеруд е сред един от най-конкурентните пилоти в грида на световният рали крос шампионат с шест победи в последните четири сезона. Да може да ви се струва малко, но този шампионат е може би най-конкурентният на света с пилоти на световно ниво.

„Говорих с почти всеки един отбор в World RX и много от тях не са наясно с това, какво ще правят догодина – коментира младият пилот, чиито YouTube блог се превърна в една истинска сензация – Все още сме в краят на ноември, а следващият сезон стартира чак през април. Затова още е рано да се сключват каквито и да е споразумения, но определено работим усилено в тази насока.

„За мен да се боря срещу Себастиен Льоб, Петер Солберг и Матияс Екстрьом в World RX е много трудно. Те не са само едни от най-добрите пилоти на света, но са и много добри в настройването на автомобили.

„Дори се чудех дали да не се обадя на Малкълм Уилсън и да се пробвам с пълен сезон в WRC2, докато дойде правилното време за мен за да се завърна в рали кроса. За сега обмислям всичко.“

Бакеруд се качи за пръв път зад волана на R5 рали автомобил през септември в ежегодното Castle Cambe’s рали шоу във Великобритания.

„Ралитата са добра опция защото ще ми дадат възможността да изгладя моите слаби страни – допълни той. – Но въпреки това моята цел е да остана в рали кроса с пълен сезон. Искам да карам отново в шампионата, но при определени условия. Трябва да намеря печеливш отбор, който има същите цели и желания, като моите. Също така поглеждам и към електрическият рали крос.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]