АФБ със забрана за организиране и одобряване на надпревари за 6 месеца

Със заповед РО-09-1033 издадена на 26.11.2021г. от „Министерството на младежта и спорта“ (ММС) „Автомобилна федерация на България“ (АФБ) трябва да преустанови за шест месеца одобряването на спортни състезания и събития съгласно чл. 27, ал.1 т. 5 от Законa за физическото възпитание и спорт (ЗФВС) и получава забрана за провеждането на спортни състезания и събития за срок от шест месеца от датата на получаване на заповедта.

Според заповедта на вече бившия служебния министър на ММС Андрей Кузманов от АФБ са издали разрешение за организирането на спортни състезания т. нар. „виза“ на клубове които не са вписани в регистъра по чл.9, ал.1 от ЗФВС на ММС и следователно нямат право да организират и провеждат състезателна дейност включително и организирането на спортни състезания.

От ММС визират в своята заповед три надпревари проведени от АСК „Престиж“, АСК „Вромос“ и АСК „Старт М Криводол“ от календара на АФБ. Това са рали „Твърдица“, рали крос „Ловеч“ и рали крос „Криводол 1“.

Вижте и пълната заповед както и доказателствата на ММС:

Заповед-ММС

Дали тази заповед ще замрази за следващите шест месеца родния автомобилен спорт тепърва ще разберем.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]