АФБ разкри маршрута и допълнителния правилник на рали България

Мирослав Ангелов - Рали спринт ихтиман
Снимка: АСК Мегапорт

След като написахме нашият материал по темата със закъснението от страна на АФБ при публикуването и следването на административните процедури за международни надпревари от страна на ФИА, все пак те успяха да си свършат работата (екстремно бързо след публикуването на нашия материал) актуализирайки нужната информация на сайта на ралито.

Това най-вероятно означава, че рали „България“ ще има, но в нас ще продължи съмнението колко адекватно се случва целия процес по организирането му. Трудно е да се докаже дали са спазени определените срокове от регламента на АФБ от самите АФБ и до каква степен от ФИА ги интересува какво се случва с родните ни международни надпревари.

Според публикуваната информация в страницата на ралито тазгодишното 51-во издание няма да се различи драстично от това през 2019 г. Общата дължина на състезанието е от 622 километра, като от тях едва 155 километра са състезателни. Голямата част от етапите (105 състезателни километра) са локализирани в района на гр. Шумен, където ще бъде позиционирано състезанието през съботния ден.

Предвидените етапи за 15-ти май са общо 11 препокриващи почти целия маршрут на рали „Стари Столици“. В неделя се очаква сервизният парк и екипажите да се преместят във Варна, където ще бъдат организирани шест специални етапа. С по-две минавания ще са отсечките Аладжа манастир и Синдел, като за финал е предвиден и градския етап СЕ Варна.

Повече информация ще намерите на сайта на ралито, като разбира се няма да ви оставим да се мъчите да го намерите в Google защото това е трудна задача (линк).

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]