АФБ разкриха каледарът си за сезон 2020

Повреме на официалното годишно награждаване организирано от АФБ преди няколко седмици, стана ясен и каледарът за сезон 2020.

През новата година ни очакват цели 53 мероприятия започвайки още през месец март и завършвайки през месец ноември.

Родният ни рали шампионат по първоначален преглед ще се състои от пет кръга стартирайки с рали „България“ на 9-10 Май, което и през тази година ще бъде част от ЕРТ купата на ФИА зона Балкани. Датите 13-14 Юни са запазени за едно от най-популярните състезания сред фенове и състезатели а именно рали „Сливен“, което през тази година навършва цели 40 години.

Рали „Твърдица-Елена“ се очаква да се проведе на 18-19 Юли, като веднага впечатление прави завръщането на гр. Елена в името на състезанието чрез което се подразбира , че участниците отново ще изпитат тръпката от възможно най-тежкият специален етап от Елена до Твърдица.

След едномесечна пауза за 19-20 Септември е предвидено рали „Стари Столици“, което през настоящата година не се проведе разваляйки традицията си.

Рали „Сърбия“ отново е в календара на родният ни шампионат, но този път като негов последен кръг на 3-4 Октомври.

Вижте пълният календар от тук:

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]