АФБ публикуваха своя проекто календар за сезон 2024

На сайта на Автомобилната федерация на България (АФБ) беше публикуван проекто календар за сезон 2024.

От новия календар става ясно, че сезонът ще започне с „Писта Бургас“ в дните 30-31 март. Следващият месец, април, ще бъде и реалният старт на сезона за повечето дисциплини. Първото рали за сезона ще бъде рали „Дряново – Трявна“ (13-14 април), което подчертава, че рали спринт „Дряново“ ще премине в рали формат. Това потвърждава и информацията, че през сезон 2024 няма да има шампионат по рали спринт, а рали спринт надпреварите ще бъдат интегрирани в основната рали дисциплина. Именно поради тази причина част от рали дисциплината ще бъдат състезанията рали „Пещера“ и рали „Пампорово“.

На 20-21 април ще има три събития: „Писта Калояново 1“, последното състезание на текущата конфигурация на трасето, драг „Сливен 1“ и дрифт „София“ ще се проведат в едни и същи дни, според проекто календара за сезон 2024. Последният уикенд от месеца е „запазен“ за планинско „Шумен“ и за гимкхана „Варна“.

През месец май ще бъдем свидетели на две изцяло нови надпревари: планинско „Елена“ (18-19 май) и дрифт „Серес“ (25-26 май) ще бъдат новите допълнения в съответните шампионати.

Ново в календара ще бъде и рали „Белоградчишки скали“, което се очаква да се проведе в дните 27-28 юли. Най-голямото състезание у нас, рали „България“, ще се проведе в дните 30 август – 1 септември във Велико Търново.

Последното състезание за сезон 2024 се очаква да бъде рали „Стари Столици“ (09-10 ноември). С това ще се сложи и край на националния рали шампионат, който тази година ще включва седем кръга.

Пълният проекто календар може да бъде намерен тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3294 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]