АФБ отменя за втори път в рамките на шест дни рали Сливен, отменено е и рали България

На официалната страница на АФБ (Автомобилна Федерация на България) бе поместено съобщението, че рали „Сливен“ и рали „България“ се отменят поради ситуацията и наложеното извънредно положение в страната.

Това решение бива взето от УС на „Автомобилна Федерация на България“, но поради липсата на публикуван протокол (вижте публикацията), нещо което би трябвало да е нормална практика, се буди подозрение в истинноста на решението, като дори бихме развили теорията, че то е взето еднолично.

За съжаление няма как да докажем нашите подозрения и теории, но определено няма как да пропуснем факта, че рали „Сливен“ бе отменено за втори пореден път в рамките на една седмица.

Първото отменяне породено от скандала с АСК „Скорпион“, който от известно време разтърсва спортната общност у нас. Докато второто отменяне датира от днес, поради пандемията с COVID-19.

Също така може да прибавим и това, че в съобщението поместено на сайта на АФБ не става ясно, дали са отменени или отложени състезанията. Понеже още във вторият абзац на публикуваният текст се гласи следното:

От нашите наблюдения, практиката на националните федерации по света е на всяка цена да се изместят и подсигурят датите на най-важни им надпревари дори и в края на календарната година. Едно логично решение инициирано от желанието на националните федерации да запазят спорта повреме на изключително тежката ситуация с COVID-19.

Затова и ние от наша страна ще ви информираме своеременно за всичко новини около съдбата на любимият ни спорт у нас и по света, надявайки се тайничко поне рали „България“ да се проведе през сезон 2020.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]