Атмосферните условия на рали „Монте-Карло” непредвидими, както винаги

4999_loeb-monte-snow-half-2015_888_592x333

Атмосферните условия на предстоящото рали „Монте-Карло” за пореден път устояха на своята репутация. Голяма част от отсечките между Гап и Монако по-време на опознаването бяха заснежени, а днес снегът започна да се разтапя и превърна трасето в едно голямо инкогнито за всички екипажи.

„Дори и опознаването бе едно голямо предизвикателство,” заяви Крис Мийк пред сайтът на wrc. „ Имахме от всичко сух асфалт, мокър асфалт, локви, черен лед, лед, замръз, киша, сняг, мъгла и това всичкото в рамките на няколко километра! Направо е лудо рали.

В тазгодишното опознаване има повече сняг от миналогодишното, но този път бе пресен. Във вторник някой отсечки бяха изцяло заснежени а в сряда нямаше някакъв сняг по тях. Докато в понеделник бе сухо, беше все едно си на сухо асфалтово рали,” допълни Мийк.

Себастиан Ожие: „Опознаването бе доста трудно заради бързо сменящите се атмосферни условия. По време на ралито очакваме лед и сняг- поне някой секции- но със сигурност нашият макадамов опознавателен екип ще има доста работа.”

Пасажи с голямо количество сняг все още има в отсечките с голяма надморска височина и по-специално SS12 от Систерон и SS14, която включва преминаването през „Кол де Турини” (1 600 м). От Норанте обявиха, че и през тази вечер, ще има сняг по откриващите два специални етапа от ралито.

4998_bertelli-monte-shakedown-2015_666_896x504

Прогнозата за времето предвижда още непостоянни метеорологични промени през идните дни. „ Не се очаква да вали много сняг през уикенда, но ние за в момента получаваме и информация, че нещата могат да се променят драстично,” заяви Свен Смитс, тим мениджър на Voklswagen.

„Миналата година и ние бяхме изненадани от снегът в първата отсечка. Ще видим, какво ще се случи, за в момента само можем да получим точна информация за 6 часа напред. Но условията, ще са доста подобни на миналогодишните. На Турини, няма голямо количество сняг, по-малко от един метър, както и през миналата година. Но тогава имахме доста силен вятър, който влоши драстично условията.”

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3294 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]