Атанасов и Башкехайов спечелиха рали Стари Столици

14646753_1467928203222734_1978257627_o

Йордан Атанасов и Ангел Башкехайов извоюваха първата си победа на рали „Стари Столици“. Екипажът на „АРТ Рейсинг“ се представи изключително добре, завършвайки състезанието с актив от почти минута пред догонващите ги конкуренти.

Въпреки това те не се разминаха без проблеми, техният автомобил Mitsubishi Lancer Evo IX не пожела да запали в неделя и закъсняха с 2 минути при излизане от сервизният парк. Това им донесе 20 секунди наказание, което обаче не им попречи да спечелят шуменската надпревара.

Игнат Исаев и Теодоси Димитров записаха едно доста силно представяне, взимайки победата в RC3 и второто място в генералното класиране. Димитров получи и призът „Тодор Славов“. На 26.6 секунди от тях завърши и екипажът победител в RC4 Даниел Попов и Дилян Попов, побеждавайки със само 3.1 секунди Георги Василев и Стефан Добрев, които завършват състезанието на втора позиция в RC2.

Станислав Владимиров и Чавдар Събев затварят челната петица, като екипажът на „Иномоушън“ спечели сърцата на публиката с атрактивното си каране. Варненско-сливенският екипаж завършва на втора позиция в RC3.

Най-силно представилият се шуменски екипаж, този на Христо Атанасов и Марин Иванов, завърши на шеста позиция в генералното и на втора в RC4. Тандемът показа едно доста добро темпо, успявайки да победят Дилян Станков и Младен Карчев с уникалните 5 секунди. Сливенският екипаж е на седма позиция в генералното и на трета в RC4.

Победителите в НС 2 Георги Янков и Цветан Балджиев (Subaru Impreza) са на осма позиция, докато победителите в RC5 Павлин Русев/Мариян Маринов са девети следвани от Тодор Атанасов/Иван Минев с ВАЗ 2108.

Красимир Кръстев и Свилен Славов завършват рали Стари Столици на втора позиция в RC5 следвани от Стефан Желязков и Иван Турлаков на трето място.

В Hyundai Racing Trophy победители са Григор Григоров/Даниел Миленков следвани от Станимир Стоянов/Атанас Николив, които победиха Христо Геров/Йордан Йорданов с 7.6 секунди в крайното класиране. Симеон Симеонов/Димитър Спасов са четвърти с пасив от 8.3 секунди, докато Мартин Коев и Калоян Атанасов завършват на пета-та позиция.

Победители в клас Е1 са Виторио Попов и Христо Попов с актив от 3 минути пред Алексан Мангикян/Ивайло Иванов. На третото място завърши екипажът на Петър Павлов/Боян Стоянов с ВАЗ 2105.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]