Атака на Петерханзел, Сайнц продължава да води в Дакар 2020

Стефан Петерханзел записа четвърта поредна етапна победа в рали „Дакар“ 2020, докато лидерът Карлос Сайнц увеличи авансът си след днешния шести специален етап.

Г-н „Дакар“ записа с почти минута и половина по-добро време от съотборникът си в X-Raid Mini Карлос Сайнц в 477 километровият етап между Хаил и Рияд.

Лидера на Toyota – Насер Ал-Атия, затваряше челната тройка с изоставане от около минута зад Петерханзел и Сайнц в първата половина от етапа, но в самият му край изостана с още две минути.

Така Ал-Атия вече е на осем минути зад Сайнц в генералното класиране, докато Петерханзел е на още осем и половина минути зад катарецът. Язид А-Раджи продължава да е близо до челната тройка с изоставане от шест минути и половина зад Петерханзел.

Челната петица се затваря от Орландо Теранова, следван от Матю Серадори.

Фернандо Алонсо поставяше своето темпо в челната петица на етапа, но не успя да се пребори с атаката на Серадори в последните 50 километра. Испанецът се намира на три часа зад Сайнц в генералното класиране зарад спирането което направи преди два дни.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]