АСК „Пловдив“ отново на рали в Турция

Екипажът Георги Гераджиев/Георги Гаджев ще се завърне на терена като тандем идния уикенд, когато ще атакува макадамовите трасета на Рали Мармарис, което важи за шампионата на Турция и за Европейския рали трофей (ERT) на Международната автомобилна федерация (FIA) – Балканска зона, а през следващата 2018 година ще бъде кръг и от Световния рали шампионат.

Въпреки, че Гераджиев и Гаджев не са се състезавали заедно от юни 2016 година, двамата се познават отлично и се сработиха мигновено на провелия се преди няколко дни предстартов тест на специално подбрано макадамово трасе, наподобяващо максимално етапите на Рали Мармарис.

На теста, също така, бяха изпробвани и различни настройки на състезателния автомобил Форд Фиеста R2 (клас RC4 – автомобили с един задвижван двигателен мост до 1600 куб.см.)

Ето какво сподели Георги Гераджиев преди отборът да отпътува за Турция: „Автомобилът е в прилично състояние – доволен съм от теста, а двамата с Жоро Гаджев се познаваме отлично от многото години съвместна работа. Очаква ни едно много тежко рали, което специалистите оприличават по трудност с класическото Рали Акрополис, както и със сегашното Рали Сардиния – две изключително класни състезания от Световния рали шампионат. Механиците ни за Рали Мармарис ще бъдат Стефан Итов и Владимир Бахчаванов.“

Екипът на АСК „Пловдив“ вече замина за курорта Мармарис, който е център на състезанието, а самото то
се състои от 13 специални етапа, покриващи дистанция от малко под 200 състезателни километра.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]