АСК Булсим с обратна реакция след изявление от страна на председателя на АФБ

Снимка: Georgi Todorov Jr/ LAP.bg

Само няколко часа след като от АСК „Булсим“ разпространиха информацията, че няма да проведат планинско „Българка“ през този уикенд АСК Булсим отказват планинско Българка поради некоректно отношение от страна на АФБ председателя на Автомобилна федерация на България Калоян Станчев публикува видео обръщение до клуба и конкретно председателя на клуба Стефан Чолаков.

След обръщението от страна на Калоян Станчев Стефан Чолаков реши лично да напише и разпространи своя отговор в социалните мрежи.

Истината и само истината

Не исках да влизам в спорове и обяснителен режим, за случващото се, но приятели ми изпратиха трагикомичното изявление на председателя на АФБ г-н Калоян Станчев.


Това което чухме е непочтено, безпринципно, обидно поведение на оправдаващ се човек, който няма никакви права и от него нищо не зависи.


Диалога ми с този човек приключи когато в понеделник разбрах за разрешението му за провеждане на това мероприятие дадено от него в петък. Къде е търсеният от него диалог? Защо не ми звънна тогава, да ми каже, че е притиснат да търсим решение. Разчиташе на това да ме постави пред свършен факт.


Неистина е и това, че е изненадан от моите действия! От над двадесет дни си говорим, че това е голям проблем, две автомобилни мероприятия в един ден в един град. От тогава няколко пъти съм му заявявал, че две мероприятия на тази дата в Сливен няма да има. До последно той ми обещаваше, че няма как да се прави дрифт, защото са изтървали всички срокове и няма как той да даде разрешение на такава проява. Скриването зад думата тренировка не променя нещата.
Обадих се на г-н Калоян Станчев, преди да пусна всички писма, да изразя разочарованието си от неговите безпринципни действия и да го информирам за това което ще предприема. Беше изненадан и не успя да сподели с мен неистините, които след това коментира с колегите. Как министерството го натиснали да им разреши дрифта, иначе му спират финансирането за рали „България“. И до министерството ще стигна, но истината ще излезе наяве.

Този човек няма представа, как трябва да му е дошло до гуша на организатора от неговите двойни игри, та да вземе това решение, а и след като колегите от ФЛАТ АУТ организатора на дрифта приемат за нормално да си пречим, организирайки в един ден, в един град две автомобилни събития.
Въпреки всичко, първо изпратих имейл до федерацията, защото зачитам правилата и морала и след това в социалните мрежи.
Бях предаден от човека, на който пазех гърба и заради когото се изпокарах с приятели. Този човек ми заби нож в гърба. Този човек се подигра с труда на всички колеги, с които над две седмици работим по трасето, да бъде образец и отлична среда за спортно мероприятие.
Планинско „Българка“ го правим от 18г. това е част от спортната ми дейност. Другата част е в състезателния автомобил. И тогава и сега все ще се намери някой ръководител на който му идва от вътре да пречи.
Извинявам се на всички фенове, пилоти, клубове, длъжностни лица за причиненото неудобство. Всички суми от такса участие са възстановени на колегите.
На всички приятели на автомобилния спорт заявявам, че това състезание ще продължи да се провежда, но при друго ръководство на тази федерация, което да помага, а не да създава проблеми.

Стефан Чолаков

С това писмо може да отбележим поредния път в който от АФБ влизат в директен спор с организатор от Сливен. Първи бяха скандалите около рали „Сливен“, a днес вече сме свидетели на поредната „разправия“, но свързана с организаторите на планинско „Българка“ които стояха всячески зад АФБ защитавайки техните решения и интересни. До кога ще продължаваме така господа? Или ще изчакаме финалното „Et tu, Brutus?“ (Ти ли си Бруте?) от родния автомобилен спорт.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]