АСК Булсим отказват планинско Българка поради некоректно отношение от страна на АФБ

Автомобилизъм - БФАС - Планинско изкачване "Мемориал Валерий Великов" 2019 - Събота - 06.04.2019 © Copyright: Georgi Todorov Jr/ LAP.bg

Само няколко дни преди състезателния уикенд на планинско „Българка“ (3-4 юни) от АСК „Булсим“ разпространиха официално съобщение в което обявяват официално, че няма да организират сливенската надпревара. Причината за това решение е „некоректно отношение от страна на АФБ, която разреши провеждането на дрифт мероприятие на същите дати.

Ето и самото съобщение:

Уважаеми колеги,
информираме Ви, че предвиденото за 03 – 04.06.2023г. планинско изкачване „Българка 2023“
няма да се проведе , поради некоректното отношение от страна на АФБ, която разреши провеждането и на дрифт на същите дати.

Недопустимо е в един град да се проведат две автомобилни състезания (независимо, че са го кръстили тренировка) по едно и също време.

Мислехме си, че този въпрос сме го уточнили с председателя Станчев, на който ясно заявихме, че две автомобилни мероприятия на една и съща дата няма да се проведат.

Днес научихме от Община Сливен, че разрешението за дрифт от АФБ е издадено в петък, без да ни информират за тайната си мисия.

Това е подигравка за публиката и с труда на организатора. Възмутени сме от отношението на АФБ към АСК “Булсим”.

Извиняваме се на публика, на пилоти, на длъжностни лица и на доброволците които участваха в подготовката на трасето.

На всички които са платили такса участие, същата ще им бъде възстановена.

При неофициален разговор с член на организацията на планинско „Българка“ стана ясно, че е имало устна уговорка с председателя на АФБ Калоян Станчев, който ги е уверил, че няма да има дрифт мероприятие на същите дати в Сливен. Докато тече подготовката на трасето обаче от АСК „Булсим“ (клуб член на АФБ) разбират, че от общината са издали разрешение за дрифт събитието на същите дати въпреки уверението от страна на г-н Станчев.

Това е поредния скандал свързан с АФБ, като този път пряк потърпевш е един от първите членували клубове в „Автомобилна федерация на България“ АСК „Булсим“.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]