Андреа Адамо с нови надежди за рали Ипр

2021CROATIARALLY_AUS_0037
Снимка: Hyundai Motorsport

Шефа на Hyundai Motorsport Андреа Адамо признава, че има по-големи надежди за добро представяне на асфалт с оглед предстоящето през този уикенд рали „Ипр“.

Сезон 2021 не върви по очаквания за корейският тим начин. От Танак отпадна на два пъти докато водеше заради строшено окачване на своя i20 WRC. Тиери Ньовил имаше същата повреда докато водеше в Кения.

Двойният подиум на Крейг Брийн и Тиери Ньовил в Естония през миналия месец успя до някаква степен да вдигне морала на отбора.

„По-уверени сме в представянето на i20 WRC на асфалт, но същевременно сме наясно с предизвикателството да участваш в изцяло ново състезания – коментира Адамо. – Нашата цел е да продължим със същото темпо от Естония и да направим всичко възможно за да вземем победата.“

Hyundai Motorsport изостават с 59 точки зад Toyota Gazoo Racing, след като японците записаха пет поредни победи. В Белгия от Hyundai ще разполагат с едни от най-опитните пилоти в това рали Тиери Ньовил и Крейг Брийн, като дори ирландецът е печелил надпреварата.

„Това е домашното рали на Тиери и Мартейн. Те ще имат нужната мотивация за добро представяне. Имаме яснота какви са ни целите, какво да очакваме от нас и как да го постигнем“, допълва Адамо.

Най-малко опит в рали „Ипр“ имат От Танак и Мартин Ярвеоя, които по техни думи са си научили урока от Хърватска по-рано през сезона.

„Виждал съм видеоматериали от Ипр – разяснява Танак. – Успяхме да се подготвим с еднодневен тест преди състезанието да бъде отменено прези миналата година. Още тогава разбрахме, че състезанието ще бъде трудно.“

Рали „Ипр“ ще бъде също така и специално състезание за Hyundai Motorsport. Именно тук те ще покажат за пръв път в състезателна среда своя Hyundai i20 N Rally2. Оливър Солберг/Арън Джонсън и Яри Хутунен/Мико Лука ще имат привилегията да участват в WRC2 с чисто новата бегачка.

„Получаването на възможността да участваш за пръв път в състезание с тази фантастична кола е вълнуващо. Нямам търпение да покажа на целия свят какво създадоха от Hyundai Motorsport“, обяснява Оливър Солберг.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]