Андреа Адамо: „Работим по новата кола.“

andrea adamo андреа адамо

В интервю за английското издание autosport шефа на Hyundai Motorsport Андреа Адамо потвърди, че отборът му е започнал работа по разработването на своя хибриден рали автомоби. Това обаче се случва без да има официална зелена светлина от Hyundai в Корея.

„Мога да заявя с оптимизъм, че Hyundai Motorsport ще се присъедини към новата WRC ера от сезон 2022 – разяснява италианецът. – Въпреки това ние още чакаме потвърждението от страна на Hyundai Motor Company в Корея.

„Разбира се когато получим разрешението ние няма да започнем от нулата. Нашите инженери и дизайнери вече работят върху основите на проекта базирайки се на данните с които разполагаме до сега.

„Ако трябва да ви кажа до колко време ще имаме готова кола след като ни дадат зелената светлина, то не мога да го направя защото не знам.“

Въпреки всичко базираното спортно подразделение в Алзенаул Германия, може и да успее да навакса изоставането си доста бързо спрямо конкурентите си благодарение на сериозното забавяне от страна Compact Dynamics, които имат проблеми с доставката на хибридната система към M-Sport и Toyota.

„Мога да ви кажа, че доставката на хибридните китове се забавя на няколко пъти, като дори отборите с потвърдено присъствие в WRC 2022 и работещи по колите си, не могат да направят никакви тестове поради този проблем“, допълва Адамо.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]