Андреас Микелсен ще стартира в Монте Карло зад волана на Fabia R5

Rally Poland 2015

Вече бившия пилот на Фолксваген Андреас Микелсен, се очаква да присъства в списъка с заявените пилоти зад волана на Skoda Fabia R5. Така той ще се присъедини към Ерик Камили, който също ще седне зад волана на R5 автомобил на рали „Монте Карло“.

През сезон 2016, Микелсен показа едно невероятно темпо доминирайки във всеки един аспект пред своя съотборник Яри-Мати Латвала, но за съжаление изпитва големи трудности за намирането на „волан“ във WRC категорията за сезон 2017.

Въпреки това, за него опциите не са свършили. От DMACK тези дни ще представят своя пилот, който реално ще участва, като трети на М-Спорт. За тази позиция се борят Елфин Еванс и Андреас Микелсен, но по всичко личи че, Еванс ще седне във Fiesta WRC 2017.

Слуховете за евентуално участие на Катар с два или три автомобила Фолксваген Поло 2017 все още не са приключили. По последна информация, дали този проект ще има бъдеще ще стане ясно най-късно на 13-ти януари, когато изтича срокът за подаване на заявки за рали „Швеция“.

Едно е сигурно, Насер Ал Атия прави всичко възможно този проект да стане реалност и ако стане, то Микелсен има реални шансове да се озове в един от най-конкурентните автомобили през новия сезон.

Евентуален пилот на трета-та кола би бил Мадс Остберг, който от своя страна твърди че, ще кара със сигурност автомобил от новата WRC хомологация на ФИА. Норвежецът смята през сезон 2017 да не се отдава напълно на WRC шампионата, понеже желае да участва и в други състезания.

Така опцията за евентуална частна програма и четвърта кола на М-Спорт в определени кръгове не е за изхвърляне също.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3294 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]