Андреас Микелсен ще си партнира с Андрес Яегер през новият сезон

WRC Test Sweden Andreas Mikkelsen (NOR), Ola Fløene (NOR) Volkswagen Polo R WRC (2015)

WRC Test Sweden Andreas Mikkelsen (NOR), Ola Fløene (NOR) Volkswagen Polo R WRC (2015)

26 годишният Андрес Яегер ще си партнира с Андреас Микелсен, като негов нов навигатор след напускането на Ола Флоене . „Той е много талантлив, доволен съм от това решение,” заявява Микелсен в официалната си уеб страница.

Andreas Mikkelsen (NOR) Volkswagen Polo R WRC (2015) WRC Rally Australia 2015

„ Смяната на навигаторите бе планирана за след сезон 2016 и идеята бе Андрес да замени Ола през 2017. Въпреки това, Ола е взел свое различно решение и ние трябваше да променим плановете си. Андрес вече е бил мой навигатор по време на тестове и е много добър в колата. Той е талантлив и съм уверен че, това е най-доброто решение. С нетърпение очаквам да започнем работа с Андрес”, допълва Микелсен.

Андрес Яегер приключи един успеше сезон в JWRC заедно с Оле-Кристиан Вейби. Те приключиха сезона с победа в „Уелс” и завършиха на втора позиция в шампионата при младежите.

Ola Fløene (NOR) Volkswagen Polo R WRC (2015)

„Беше запланувано отдавна да седна до Андреас, като негов навигатор”, коментира Андрес. „ Сега очаквам с нетърпение да поема по този път с него, макар и година по-рано. Едновременно съм горд и смирен за възможността ми да работя с толкова професионален отбор, като Volkswagen Motorsport. Сигурен съм че, Андреас и аз ще се развием чудестно заедно. Двамата сме гладни за победи и имаме поглед към бъдещето.”

Имайки 50 участия във WRC зад гърбът си, Микелсен има добри спомени заедно с Флоене.

След доста добри години с Ола в колата ми, очаквах поредната успешна година заедно с него,“ разясни Андреас Микелсен. „Двамата имаме много добри спомени заедно, преминавайки през доста дълъг път. Аз научих много от него. Той ще ми липсва и винаги ще има специално място за него в моето сърце! Същевременно разбирам неговото решение и му желая всичко най-добро за в бъдеще.”

Rally Monte Carlo 2015

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]