Андреас Микелсен с победа в Полша, след драма за От Танак

AP-1NTS998WD2111_Ott_Tanak__Andreas_Mikkelsen

Андреас Микелсен и Андрес Яегер взеха победата в последния момент, след като От Танак и Райго Молдер за съжаление спукаха гума в предпоследния етап за деня изгубвайки почти 20 секундният си аванс. Така Микелсен се превръща в шестия различен победител в кръг от WRC от началото на сезона.

Rally Poland 2016„Ние натискахме изключително здраво през целия уикенд. Поради днешните тежки атмосферни условия ние знаехме че, нашата задача ще е изключително трудна“, коментира Микелсен. „ В предпоследния етап обстоятелствата бяха като на война, който оцелее без проблеми той ще победи. Говорих с От преди старта на последния етап и му казах че, съжалявам за това. Това рали щеше да се превърне в една приключенска история, но за съжаление това е рали спорта. Този спорт е изключително непредвидим“, заключи Андреас Микелсен, който се изкачва на втора позиция в класирането на шампионата.

Въпреки всичко От Танак и Райго Молдер, изключително интересното полско рали на втора позиция. „Не мога да кажа нищо. Минахме през всичкото това и на края не получихме нищо, много е трудно“, коментира Танак точно след финала на етапа.

AP-1NTQV4P311W11_Hayden_Paddon

На трета позиция и с не по-малко заслуги за изключително представяне, завърши екипажът на Хейдън Падън/Джон Кенард. Поради проблемите на Танак/Молдер те прекосиха финалната арка с пасив от само 2.3 секунди зад втората позиция. Тяхното представяне в последния етап обаче, без малко да им коства мястото на стълбичката след като, Тиери Ньовил и Николас Жилсул завършиха зад тях на уникалните 0.8 секунди.

AP-1NTS8TK2H1W11_Ott_Tanak____Sebastien_OgierЯри-Мати Латвала и Мика Антила завършиха на пета позиция изоставяйки със само 4.5 секунди зад битката за третото място. Техните съотборници Себастиан Ожие/Жулиен Инграсия завършиха на шестата позиция, като световния шампион си призна че, условията днес са били толкова лоши че единствената му цел е била да оцелеят. „Поздравление за Андреас и Андрес, който се справиха блестящо,“ заяви Себастиан Ожие. „ От друга страна искам да отдам чест и на представянето на От Танак. Както обикновено той бе изключително бърз в Полша. В края на пауър етапа се опитах да го утеша малко. Изключително много боли, когато си толкова близко до своята първа победа в шампионата. Уикендът бе доста труден за нас с Жулиен. Радвам се че, поне успяхме да вземем някоя друга точка.“

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2016 - WRC POLAND

13603374_1011123445661535_5838048573957358822_oСедмата позиция е за Крейг Брийн, който се изкачи с едно място напред след като неговия съотборник Стефан Лефевр удари своя автомобил в първия етап за деня. За щастие на французина, магьосниците от Citroen успяха да поправят автомобилът му и той завърши на девета позиция.  „ В SS19 бях прекалено оптимистичен в един десен затварящ се завой“, обясни Лефевр. „ Исках да го взема на пълна газ, но колата се завъртя. Ударихме се в дърво, което счупи задното ляво окачване. Успяхме да закараме колата с почти изпаднало колело до сервиза. Механиците успяха да поправят автомобила на време за да завършим ралито. Те са блестящи, за което им благодаря!“

13495117_1011142742326272_1296492561873749031_n

Мадс Остбер излезе на осма позиция, възползвайки се от проблемите на Лефевр и счупеното окачване на Ерик Камили.  Испанецът Дани Сордо, бе принуден да отпадне след удар в една от обезопасяващите бали.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]