Андреас Микелсен стартира по спешност в Дакар

Световния шампион в WRC2 и европейски рали шампион за сезон 2021 Андреас Микелсне ще направи своя дебют в рали „Дакар“, като заместник на американеца Мич Гутрие, който е дал положителен резултат на теста за COVID-19.

Микелсен ще седне зад волана на олекотен прототип от клас Т3 на Overdrive Racing OT3, отборът отговарящ за джуниър програмата Red Bull в офроуд надпреварите.

На дясната седалка до него ще бъде Ола Флоене, който първоначално трябваше да седне до Мич Гутрие в тазгодишното издание на рали „Дакар“.

„Изненадан съм, че съм тук – коментира Микелсен. – Това не бе оригиналният ни план, но ситуацията е такава каквато е в момента. Съжалявам за Мич, говорих с Ола за това колко много са се подготвили за състезанието. Ще се опитам да дам всичко от себе си в следващите две седмици. Свикнал съм да участвам в състезания за по един уикенд, а това ще бъде съвсем друго предизвикателство за мен.“

Освен че това ще бъде първото участие на Микелсен в „Дакар“, той ще трябва и за пръв път да седне зад волана на OT3 прототипа без нито един километър преди това.

„Не се чувствам много подготвен за това. Никога не съм карал подобен тип автомобили преди. Направихме малък тест ден преди старта на състезанието. Смятам да преминавам през нещата стъпка по стъпка научавайки възможно най-много. Голямата ни цел е да достигнем до финала“, допълва норвежеца.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2885 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]