Андреас Микелсен повежда пред Себастиан Ожие, след първия ден от рали Германия

Rally Germany 2016

Младата надежда на Фолксваген – Андреас Микелсен, поведе след първия ден на рали „Германия“. Двамата с Андрес Яегер бяха изключително бързи през целият ден, като дори и световните шампиони не успяваха да отговарят на темпото им. „ Не е зле за норвежец а?“, коментира Микелсен. „ Ние опитахме още от самото начало да стоим малко под лимита и да караме едновременно сигурно и бързо. Условията не бяха лесни, при вторите минавания беше изкарана много кал, което направи трасетата доста хлъзгави. Утре ни предстой пет дози от Panzerplatte и смятаме да се справим добре както днес.“

Денят за Себастиан Ожие и Жулиен Инграсия не бе никак лесен, двамата изостават с 4.3 секунди. Микелсен и пилотите на Hyundai показаха доста сериозна скорост в етапите около лозята успявайки да притеснят французина. Ожие и Инграсия успяха да запишат три етапни победи от пет,  в SS2 двамата пропуснаха един от разклоните, но не изгубиха значително време. Вчерашното темпо на Ожие е вероятно да бъде част от стратегия с оглед днешните изключително тежки и дълги етапи, но това предстой да стане ясно по-късно днес.

Rally Germany 2016

„Добър старт за двама ни с Жулиен“, заяви Себастиян Ожие в края на деня.  „Условията не бяха лесни, особено през сутрешните минавания. Изгубихме няколко секунди във вторият пропускайки един от разклоните. Като цяло не рискувахме много. Като цяло искахме да завършим деня без инциденти. Разликите ни с Андреас, Ньовил и Дани не са големи, което обещава един доста интересен ден в Panzerplatte.“

14086397_1044740712299808_1456907210046206575_oЗа съжаление третият Фолксваген, този на Яри-Мати Латвала не успя да стигне до финала на първия ден поради счупена скоростна кутия. Днес ще видим финландеца по системата рали 2, което означава че ще стартира първи на трасето.

Третата и четвърта позиция са за екипажите на Hyundai,  Тиери Ньовил/Николас Жилсул и Дани Сордо/ Марк Мартин. И двата екипажа, които са асфалтови специалисти, показаха доста сериозно темпо и притесниха момчетата от Фолксваген. Ньовил бе единствения който успяваше да отговаря на темпото на Микелсен вчера, докато Дани Сордо бе на път да задмине Себастиан Ожие при битката за третото място във временното класиране. За съжаление обаче французина успя да излезе на второ място в последният супер специален етап за деня с актив от само 1.6 секунди пред Ньовил. Сордо изостава с 6.8 зад Ньовил, 14054506_1044862725620940_5945820170933728666_oкато това обещава един интересен втори ден от рали „Германия“. Третият екипаж на Hyundai, този на Хейдън Падън/Джон Кенард не успя да намери правилния ритъм, като на няколко пъти имаше доста сериозни проблеми дори разминавайки се на косъм от един доста сериозен инцидент.

Петата позиция е за От Танак/Райго Молдер, който са най-добре представилият се екипаж зад волана на Fiesta WRC. За съжаление на Танак асфалтовите ралита не са му слабост и не успя да поддържа скоростта на другите, техният пасив спрямо лидерите с Молдер е от 55.4 секунди. Зад тях обаче на 11 секунди се намира младото оръжие на Citroen Стефан Лефевр. Зад волана на подготвен от PH Sport автомобил, Лефевр показа едно доста добро темпо правейки всичко по силите си да изгради добра и стабилна скорост.

P-20160818-00383_News
Челната десетка се затваря от Мадс Остберг,Хейдън Падън, лидерът във WRC2 47 годишният Армин Креймър и Понтус Тидеман. Ерик Камили (виж видео) отпадна след излитане от трасето и невъзможност да се върне отново.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]