Андреас Микелсен отново със Ситроен на рали Германия

През този уикенд на рали „Полша“ Андреас Микелсен прави своето втора участие през този сезон зад волана на новата генерация WRC автомобил. Бившият пилот на Фолксваген разкри пред медиите, че от Ситроен ще се възползват от неговите услуги за пореден път на рали „Германия“ през август.

Микелсен ще пропусне рали „Финландия“, като на негово място ще се завърне Крис Мйк, който ще си партнира с Крейг Брийн и Кхалид Ал Касими. В Германия норвежецът ще седне зад волана на четвърто шаси, като ще участва редом с Мийк и Брийн на асфалтовата надпревара.

„Много съм щастлив – коментира Микелсен. – Видяхме с каква скорост разполага C3 WRC на асфалт в Корсика по-рано през сезона. Чувствам се фантастично, че ще имам възможността да карам този автомобил в Германия.

„Ще разполагаме с възможността да тестваме преди ралито, така че всичко е наред.“

Тази новина веднага запали дебат дали Микелсен няма да сключи договор с френският тим за поне едни сезон, но неговият мениджър Ерик Вейбик опроверга тази теза с изявлението, че Микелсен за сега продължава да се свободен и на разположение за всеки един тим.

„Това е сделка за едно състезание – обяснява Вейби. – Само и единствено за Германия. За сега нямаме конкретни предложение от Ситроен, но сме в преговори с Тойота и Хюндай.“

На въпросът, дали е възможно да видим Микелсен зад волана на друг автомобил до края на сезона, Вейби отговаря: „Да напълно е възможно. Както казах сме в преговори.

„Главният ни фокус е да осигурим колкото се може повече участия на Андреас зад волана на новата генерация автомобили и за следващият сезон да разполага с едногодишен договор.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3294 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]