Андреас Микелсен води в рали Полша, От Танак аут след удар със сърна

Андреас Микелсен и Торстейн Ериксен са лидери след днешните сутрешни етапи в рали „Полша“. Норвежкото дуо води с 7,4 секунди пред дебютантите зад волана на не хибридна Ford Puma Rally1 Мартинш Сескс / Ренарс Францис. На трето място се намират Елфин Еванс и Скот Мартин с изоставане от 11,9 секунди спрямо челото.

Днешния първи ден от рали „Полша“ започна с атака на Андреас Микелсен. Пилотът на Hyundai Motorsport, който има и победа тук, се възползва максимално добре от своята стартова позиция успявайки да детронира временния лидер след SS1 От Танак.

Естонеца за съжаление трябваше да отпадне още в първата отсечка за деня. Той за съжаление удари сърна, като така предницата на неговия i20 N Rally1 пострада значително.

До зоната за смяна на гуми Андреас Микелсен записа още една етапна победа.

„Опитвам се да направя всичко възможно. Колата се кара добре. Настилката е хлъзгава и трябваше да сме внимателни. За следобед ще трябва да променим твърдостта на задната ос и да повдигнем окачването“, разясни Микелсен.

Намиращия се на второ място Мартинш Сескс също успя да се възползва максимално от своята стартова позиция и към момента се справя повече от добре, като се намира на втората позиция.

Елфин Еванс изостава с 4,5 секунди спрямо Сескс, като към момента се намира в добра позиция с оглед проблемите с които се сблъскаха неговите съперници в битката за титлата От Танак и Тиери Ньовил.

Кале Рованпера и Адриен Формо затварят челната петица пред Грегоар Мунстер и Тиери Ньовил, който е в ролята на чистач през целите сутрешни минавания.

Такамот Катцута е последния пилот с Rally1 автомобил.

В WRC2 лидер е Сами Паяри, който има преднина от 4,7 секунди пред Каетан Катенович. На трето място е Николай Грязин с изоставане от 11,3 секунди спрямо лидера.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]