Ангелов/Сивов повеждат в класирането на рали Твърдица

Екипажът Мирослав Ангелов/Недялко Сивов (Skoda Fabia R5) е лидер след първия ден от рали „Твърдица“, първи кръг от националния рали шампионат.

Дуото на „Мегапорт“ успя да спечели два от трите етапа включени в днешната програма, излизайки начело в класирането с аванс от 7.3 секунди в изключително трудните условия породени от непредвидимите и проливни дъждове в твърдишкия Балкан.

„Доволен съм че, сме на финала на деня като лидери – коментира Ангелов – Въпреки резервираният ни подход породен от нулевия ни опит с колата на мокро. Утре ще се опитаме да задържим позицията си.“

Най-интересна днес бе битката в челната тройка между екипажите управляващи автомобили Peugeot 208 R2. Hай-бързи сред тях са Григор Григоров/Даниел Миленков завършвайки деня на втора позиция в генералното, следвани от Тихомир Стратиев/Добрин Борисов на 12.4 секунди. И двата екипажа успяха да извадят максимума от условията записвайки значително по-добри времена от трите екипажа с автомобили 4х4.

Григоров и Стратиев размениха позициите си на два пъти в първите два етапа от състезанието. Ключов за битката за второто място в генералното класиране бе последния градски етап от надпреварата, там Григоров записа етапна победа взимайки лидерството в RC4 от Стратиев.

„Деня протече добре за нас, макар и със само три етапа – разясни Григоров. –  На първия етап допуснахме грешка и се завъртяхме малко преди билото губейки време. Във втория етап не направихме грешки, давайки сравително добро време. Радвам се, че сме в Твърдица и се чувстваме доволни пред българска публика.“

Настоящите рали шампиони Тихомир Стратиев/Добрин Борисов, изпитваха затрудения с гумите, но въпреки това са уверени, че ще се представят добре в утрешния ден.

На цели 51.9 секунди зад тях се нареждат Георги Василев/Стефан Добрев, които не бяха доволни от новите хомологирани гуми за мокро.

„Колата е много неудържима с тези гуми, аз и Йордан Атанасов изпитваме сериозни затруднения, понеже Мицубиши-то е много тежка кола, което ни прати на толкова задни позиции“, коментира представянето си Василев.

Йордан Атанасов и Янакия Янакиев са критични към себе си, търсейки проблема в изоставането си в настройките на автомобила им. Екипажа на „АРТ Рейсинг“ се намира на четири секунди от Василев/Добрев след края на първия ден от ралито.

На шеста и седма позиция в генералното се наредиха екипажите на Антон Титов (Citroen DS3 R3 MAX) и Калин Бенчев/Александър Спиров (Subaru Impreza WRX). Челната десетка се затваря от Христо Атанасов/Марин Ивановв (Citroen C2 R2),  Дилян Станков/Станислав Рашев (Renault Clio RS) и лидера в HRT Денис Станчовски/Младен Карчев.

От надпреварата днес отпаднаха екипажите на Огнян Герджиков/Николай Китанов (Renault Clio), Тодор Атанасов/Владимир Владимиров (ВАЗ 2108) и Александър Ломадже/Мевлуди Меладзе от Хюндай Рейсинг Трофи.

Утре вторият състезателен ден стартира от 9:45 ч. с етапа „Чумерна“, който ще бъде каран на два пъти, както и СЕ „Твърдица“ от 10:55 ч. Общата дължи на етапите е от 58 състезателни километра.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]