Ангелов на шесто място след първия ден от дебютното си състезание на макадам в Румъния

Рали и рали спринт шампионите на България Мирослав Ангелов и Георги Гаджев взимат участие през този уикенд в румънското макадамово рали „Молдовей Бакаилуи“.

Това е и първото състезание за Мирослав Ангелов на макадам, както и първото участие на пилот с роден R5/Rally2 автомобил в макадамова надпревара.

Българския екипаж започна деня ударно записвайки третото най-добро време в първата отсечка от надпреварата. В следващия втори етап двамата за съжаление изпаданаха до шестото място в генералното класиране, след като изгубиха почти минута спрямо лидерите записвайки осмо най-добро време. По-късно стана ясно, че се е натрупало множество кал пред радиатора на Rally2-ката и в последствие са имали и проблеми с температурата на двигателя. Така до обедния сервиз екипажа остана на шестото място с 1:42.7 минути зад лидерите.

При следобедните минавания дуото на „Мегапорт“ се опитваше постепенно да намали изоставането си спрямо петите Адиран Теслован/Кшех Вайк-Имре (Mitsubishi Lancer Evo X). Те отново записаха третото най-добро време в Zemes 2, но в следващия етап Теслован/Вайк-Имре започнаха да им се изплъзват. В SS6 Vermești екипажа премина на авариини светлини, като още нямаме информация за причината.

За съжаление те не успяха да се намесят в битката за топ четири, но завършиха деня достатъчно близо до вече петите Каталин Гьоргю/Богдан Ротару (Ford Fiesta R5). Разликата между двата екипажа е от 3,0 секунди. Имайки в предвид, че това е първото участие на Ангелов на макадам резултатите на топ българския екипаж до момента са задоволителни.

Първи в класирането след края на първия ден са Адриан Распопа/Космин Диаку (Skoda Fabia R5) с аванс от 1:06.0 минути пред Дан Гиртофан/Тудор Марза (Skoda Fabia R5). На трето място се намират Адиран Теслован/Кшех Вайк-Имре с над две минути изоставане зад Гиртофан/Марза.

Утре рали „Молдовей Бакаилуи“ стартира от 09:48 ч. с 13,10 километровия етап Требеш. Времена на живо можете да следите от тук, а от тук във Фейсбук страницата на автомобилната федерация на Румъния можете да гледате и директни предавания от етапите на надпреварата.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]