Ангелов и Сивов са убедителни лидери след първия ден на 38. Монбат Рали Сливен

Мирослав Ангелов и Недялко Сивов (Skoda Fabia R5, RC 2) ще нощуват на върха в 38. Монбат Рали Сливен със сериозна преднина. Екипажът на Мегапорт Рейсинг спечели пет от шестте скоростни отсечки днес и натрупа аванс от 2:54,0 минути пред Йордан Атанасов и Янаки Янакиев (Mitsubishi Lancer Evo IX, RC 2).

Варненците се доближиха опасно близо до лидерите преди сервизния парк на обяд, но при вторите преминавания на трите отсечки получиха повреда в задния диференциал и изостанаха.

На трето място се движат Григор Григоров и Петър Сивов (Peugeot 208 R2, RC 4), които имат аванс от 6 секунди в битката за последното място на подиума.

Шампионите за миналата година Тихомир Стратиев и Добрин Борисов (Peugeot 208 R2, RC 4) завършиха деня четвърти и ще атакуват третата позиция в утрешните преминавания на етапите „Молова гора“ и „Карандила“.

Най-добре от чужденците се представят Мустафа Чакал и Мехмет Кьолеолу с Mitsubishi Lancer Evo IX. Те са на пета позиция в генералното класиране, като изостават на 3:37,0 минути от лидерите. Шести са румънците Влад Козма и Флорин Дорца, които имаха няколко завъртания през днешния ден с новия си FIAT Abarth 124.

Екипажът на Napoca Rally Academy има пасив от 4:52,1 минути.

В отделните категории лидери са Григор Григоров в клас RC 4, Антон Титов в клас RC 3 и Денис Станчовски в RC 5.

В утрешния ден предстоят близо 40 състезателни километра, които са разделени в четири скоростни етапа. Награждаването на победителите е планувано в 14:30 на площад „Хаджи Димитър“.

 

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]